Verwacht

Seizoen 2024-2025

LIFT OFF

Maanlanders gaat op onderzoek. Met een wisselende bemanning reizen we in een echte levensgrote Maanlander door de provincie Gelderland en zetten koers richting 3 scholen. Een maand lang is deze unieke Maanlander dé creatieve plek in de school voor iedereen die even de ruimte nodig heeft.

In de Maanlander zoomen we als het ware uit en vanuit de ruimte kijken we van bovenaf naar de school. Wat leeft er, wat beweegt er, wat voelt iedereen? Welke verhalen liggen voor het oprapen en welke verhalen leven er onder de oppervlakte? In de maanlander is tijd om er van een afstand naar te kijken, te onderzoeken en te delen. Naast de vaste bemanning regisseur Annelies van Wieringen en theaterdocent Thekla Wildekamp reizen er ook andere makers, schrijvers en muzikanten mee. Het artistiek team zet al haar expertise in om ideeën en verhalen bij de kinderen los te weken.

Eenmaal terug op aarde zetten ze de verzamelde verhalen, samen met de kinderen, om in een artistiek product. Wat het wordt? Dat weten we pas als de resultaten van het onderzoek er zijn. Misschien een concert of een voorstelling, een film, een expositie, of een schoolsafari? We sluiten de maand hoe dan ook af met een presentatie voor de hele school, ouders/verzorgers en wie weet de buurt.

Seizoen 2025-2026

RAAR!

Niemand is hetzelfde, iedereen is anders. Je zou kunnen zeggen dat we allemaal volstrekt eigenaardige wezens zijn. Toch zijn we er vaak op gericht om zo min mogelijk af te wijken om ‘erbij te horen’. We passen ons dus aan en doen concessies aan onze eigenheid. Maar echte verbondenheid is bij jezelf horen en bij jouw eigenaardige waarheid. Dat is jouw eigenaardige verhaal vertellen. Daar gaan we ruimte voor maken dit seizoen. We gaan kijken of we van ‘eigenaardig’, het nieuwe ‘cool’ kunnen maken.

Maanlanders bouwt een levensgroot rariteitenkabinet op school. Een ruimte vol wonderlijke, eigenaardige objecten en geheime luikjes. Met sluipdoor en kruipdoor gangetjes. Een zintuigelijke wereld, vol licht, geluid, geur en muziek.

Seizoen 2026-2027

De Jukebox van Gevoel

Gevoelens van kinderen worden vaak al op zeer jonge leeftijd in bepaalde hokjes gestopt of beoordeeld als ‘goed’ of ‘slecht’. Dat zit nu eenmaal ingebakken in onze samenleving. In De Jukebox van Gevoel gaan we proberen om ons publiek opnieuw te laten kijken naar hun gevoelens, en dan met name hun oordeel daarover. Dat doen we door gebruik te maken van veel muziek! Muziek trilt los waarvan je niet wist dat het vastzat en brengt je op een hele directe manier bij lagen van jezelf waar woorden niet kunnen komen.

Maanlanders komt met een levensgrote jukebox naar school. Van lijflied tot levenslied en van wiegenlied tot schoollied laten we de muziek kinderen meenemen naar een herinnering, een gevoel of een droom.

De projecten van Maanlanders worden uitgevoerd volgens
een specifieke werkwijze. Nieuwsgierig geworden? Klik hier.