Het Maanlanders team

Annelies van Wieringen, artistiek directeur

Annelies van Wieringen is theatermaker, stembevrijder en mede-oprichter van Maanlanders. In 2001 studeerde ze af aan de Docent-Regie opleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien ontwikkelt en regisseert ze tal van theatervoorstellingen voor alle leeftijden, zowel voor Maanlanders als voor andere jeugdtheatergezelschappen. Annelies is gespecialiseerd in het maken van interactieve voorstellingen en projecten voor alle kinderen van de basisschool, hun leerkrachten en ouders. Muziek en zang spelen een belangrijke rol in haar werk. Haar compassie voor de stuntelende mens zie je terug in de verhalen die ze brengt en die een pleidooi vormen voor het aanvaarden van de minder mooie kanten van het bestaan. Ze brengt deze verhalen met relativering, humor en ontroering.

Thekla Wildekamp, zakelijk directeur

Thekla Wildekamp is kunsteducatie specialist en mede-oprichter van Maanlanders. In 1998 studeerde ze af aan de Hogeschool voor de kunsten in Kampen, het huidige Artez, Als theaterdocent heeft ze zich bij een uiteenlopend aantal gezelschappen gespecialiseerd op het gebied van educatie binnen het jeugdtheater met als belangrijkste doel: het artistieke aanbod verbinden met het onderwijs om zo te werken aan waardevolle cultuureducatie voor ieder kind. Daarnaast is ze actief als trainer op het gebied van visie en didactiek binnen kunstonderwijs. Haar kracht ligt in het vermogen om mensen te inspireren en samen te brengen. Dit gecombineerd met haar organisatorische vaardigheden leidde ertoe dat ze de overstap heeft gemaakt naar een leidende rol als zakelijk directeur van Maanlanders.

Babsie van Aalderen, producent

Babsie van Aalderen is verantwoordelijk voor de productie van de projecten van Maanlanders. Ze heeft ruime ervaring als zelfstandig productieleider van grote (locatie)projecten in binnen en buitenland. Ze werkte o.a. voor Dado Dans, Stichting Minoux, Likeminds en Matzer. Zij werkte een aantal jaar bij Impresariaat Van Engelenburgtheater, waarbij ze onder andere de financiƫle onderhandelingen en facturering deed. Ze is snel, efficiƫnt, ziet niets over het hoofd en heeft daarbij ook een grote technische kennis.

Alien Stieger, zakelijk assistent

Alien Stieger volgde de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen en aanvullend de master Kunst en Cultuurwetenschappen met de specialisatie Kunstbeleid en Kunstbedrijf in Nijmegen. Hierna deed ze een berde ervaring op als officemanager, trainee zakelijke leiding, producent, assistent ontwikkelaar, medewerker educatie, medewerker marketing, floormanager en fondsenwerver. Sinds 2019 is ze eigenaar van haar eigen bedrijf Culture Support. Deze alleskunner staat graag midden in het culturele werkveld en ondersteunt Maanlanders in de zakelijke bedrijfsvoering.

Mede-Maanlanders

Tessa de Lange

Actrice

Joris Erwich

Acteur, componist

Rohan Poldervaart

Acteur, componist

Judith Adema

Actrice

Pleun Verhees

Vormgever

Simon van der Geest

Schrijver

Bestuur

Agnes Bolwiender: secretaris/penningmeester
Bert Frolich: voorzitter
Stephan Ummelen: bestuurslid