Leeftijd
8+

Herrie in de tent

In het eerste jaar van het bestaan van Maanlanders kwam meteen een grote wens uit. Dankzij steun van het Prins Bernard Cultuurfonds ontwikkelden we het project Herrie in de tent. Ons doel: een concert op het schoolplein met de hele school. In alle vroegte begonnen we op maandagochtend met het opzetten van de tent. Midden op het schoolplein. Licht erin en warmtelampen aan. Gedurende de week reflecteerden we met de kinderen op de coronatijd en wat die teweeg bracht. De verhalen van de kinderen werden omgezet in liedteksten en composities.

Richting het einde van de week was er de grote verassing. LAVALU (Marielle Woltring) te gast in de tent. Op vrijdagmiddag kwam de grote finale. De hele school verzamelde zich op het plein en alle liedjes werden onder begeleiding van het uitvoerend team en LAVALU ten gehore gebracht!


“ Het was bijzonder om te ervaren dat zingen ook heel leuk en ontspannend kan zijn en dat iedereen kan zingen, ook al klinkt je stem niet altijd als een nachtegaaltje. Dat zingen leuk is om te doen. ”

Basisschool Calluna, Ede

​Projectleiding: Annelies van Wieringen, Thekla Wildekamp
Spel en muziek: Joris Erwich, Mariëlle Woltring (Lavalu)
Productie: Babsie van Aalderen
Subsidie: Prins Berhard Cultuurfonds
Mede mogelijk gemaakt door: Cultuurfonds