Leeftijd
8+

De Maanlanders PinksterPicknick

In het Pinksterweekend van 2022 vond de interactieve openluchtvoorstelling: De Maanlanders PinksterPicknick, plaats. Mogelijk gemaakt door de Proeftuin Ede Wageningen, het Stadspark Ede en het Prins Bernard Cultuurfonds. In De Maanlanders Picknick staat het personage René centraal. Hij heeft een buurtpicknick georganiseerd voor bewoners om elkaar beter te leren kennen. Voor een aantal buurtgenoten blijkt deze samenkomst een behoorlijke uitdaging. Ze willen graag contact maken en een plekje veroveren in de buurt, maar er staat van alles in de weg om dit gemakkelijk te kunnen doen.

Het publiek is niet alleen getuige van de worsteling van de verschillende personages, maar wordt het gaandeweg actief betrokken bij het verhaal. Het publiek wordt deelgenoot gemaakt van de missie van René en net als de personages uitgenodigd om contact te maken met de mensen op het kleedje naast hen, samen te eten en een buurtlied te schrijven en te zingen. “laten we proosten op elkaar en het leven en iedereen, iedereen, iedereen de ruimte geven!


Concept: Annelies van Wieringen, Thekla Wildekamp
Regie: Annelies van Wieringen
Spel: Enzo Coenen, Tineke Roseboom, Joris Erwich, Heidi Arts, Wiene Zonneveld, Jip van Santen, Keivan Habibi, Kim Zonneveld
Tekst: Ishfarah Esseboom, Sanne Schuhmacher, Sophie de Koeijer
Compositie: Joris Erwich, Marielle Woltring
Productie: Babsie van Aalderen
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Ede en Cultuurfonds